Evaluare Clasele II-IV-VI

Conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011, rezultatele EN II și EN VI au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învățare ale elevilor și preorientarea școlară, iar rezultatele EN IV sunt utilizate și pentru diagnoza de sistem, la nivelul acestui tip de învățământ (ciclul primar). Precizăm că rezultatele evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a se comunică doar părinților acestora.

  • Evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 13 – 16 mai. Probele scrise la limba română și limba maternă sunt programate în 13 mai, fiind urmate a doua zi (14 mai) de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 16 mai.
  • Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română – 21 mai, matematică – 22 mai.
  • Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 28 mai la limbă și comunicare, iar în 29 mai la matematică și științele naturii.

Legislație în vigoare pentru organizarea evaluarii naționale a elevilor la finalul clasei a II-a, clasei a IV-a și clasei a VI-a, 2024:
Calendar EN II – IV – VI
Manual de administrare a Evaluării 246
Variante/modelele de subiecte, precum și bareme de evaluare şi de notare elaborate în coordonarea Centrului Național de Evaluare și Examinare pentru toate evaluările, examenele şi concursurile naționale